Luonnontuntemus

Pihka

Pihka -luontotehtäväkansiosta löytyy monipuolisesti erilaisia luontotehtäviä, jotka liittyvät retkeilyyn, luonnonhavainnointiin, tutkimiseen ja taiteeseen. Eri osa-alueita ovat metsä, suo, vesistö, tunturi, maa, taivat, ihminen ja kaikkialla. Tehtävien avulla voidaan ottaa luonnonharrastuksen ensi askeleet tai syventää jo olemassa olevaa tietoa ja taitoa. Tehtävät soveltuvat kaiken ikäisille.

Pihka-luonnonharrastusmerkin ovat koonneet Luonto-Liiton Luonnonharrastusryhmä.

 

Luontopolku lapsille

Kosketa puuta, maista mustikkaa – Luontopolku lapsille innostaa itse tekemiseen ja luonnon tutkimiseen. Luontopolku koostuu viidestä kuvarastista ja kasvilajikorteista, joissa esiintyy kuivan ja tuoreen kangasmetsän lajeja. Lajivalinnoissa on otettu huomioon eri vuodenajat.

Materiaali soveltuu viidestä ikävuodesta ylöspäin ja sitä voi käyttää soveltaen myös esi- ja alkuopetuksen ryhmille sekä erityislasten ryhmille.

Voit lahjoittaa myös

 • Suoraan tilillemme FI6215743007100637 viitteellä 5015010200.
 • Mobile Payn kautta numeroon 50523. Lisää kommenttikenttään haluamasi tuen saaja:
  o LUONTO (Luonto-Liitto, yleinen varainhankinta)
  o HARMAASUSI (susitoiminta)
  o HAPPI (ilmastotoiminta)
  o HONKA (metsätoiminta)
  o YMPÄRISTÖ (ympäristökasvatus)
 • Soittamalla lahjoitusnumeroomme 0600 10999. Puhelun hinta on 10 € (+ pvm.), josta 9,11 € menee suoraan lahjoitukseen. Puhelun tuotto ohjautuu lasten ja nuorten susi/suurpetotoimintaan.
 • Lähettämällä tekstiviestin, jossa ilmoitat lahjoittamasi summan (5 €, 10 €, 20 €, 30 € tai 40 €) esim. näin: 40 LUONTO numeroon 16588.
 • Liittymällä Luonto-Liiton jäseneksi tai kannatusjäseneksi tai antamalla lahjaksi Luonto-Liiton jäsenyyden.
 • Muistamalla Luonto-Liittoa testamenttilahjoituksella. Tekemällä testamenttilahjoituksen arvokas lahjasi menee kokonaisuudessaan ilman veroja luonnonsuojelutyöhön ja lasten ja nuorten ympäristökasvatukseen. Kysy lisää: toiminnanjohtaja Riku Eskelinen, 050 572 7782, riku.eskelinen(a)luontoliitto.fi.
 
Rahankeräyslupamme näet klikkaamalla tästä.